Weyts investeert € 165.519 in energiebesparing basisscholen De Wijngaard & Meerlaar

Op 30 oktober 2019

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €63.494 in vrije basisschool De Wijngaard en €102.025 in vrije basisschool Meerlaar in Laakdal. Het geld gaat naar projecten voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investeringen kunnen de Wijngaard en Meerlaar  besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur”, zegt Niels Vermeulen van N-VA Laakdal.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van de scholen.

De scholen hebben hun project zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool de Wijngaard en Meerlaar”, zegt Niels Vermeulen van N-VA Laakdal. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt goedkoper. Dit is ecologische én economische winst”.

De Wijngaard & Meerlaar gaan dit geld gebruiken voor hun verwarming, daarbovenop plant Meerlaar extra werken aan het schrijnwerk van de school.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is