Nieuws uit de gemeenteraad van februari 2021

Op 26 februari 2021, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Onderwijs

Laakdal beloont fietsende schoolkinderen!

In 2016 brachten N-VA-gemeenteraadsleden Caroline Janssens en Niels Vermeulen het voorstel om elke kind te belonen dat dagelijks 15 minuten beweegt op school. Ook wel One Mile a Day genoemd.. Het voorstel hield in om de kinderen uit de Laakdalse lagere scholen te laten lopen of wandelen. Het moment van beweging zou dan plaatsvinden tijdens de normale lesuren. Het gemeentebestuur van Laakdal kon dan de school belonen met turn- en/of speelmateriaal als de scholen de uitdaging aangingen en de doelstelling behaalden.

Tot onze grote spijt had het bestuur voor dit voorstel geen gehoor.daarom bracht N-VA Laakdal een nieuw voorstel via het verkiezingsprogramma rond ‘beweging van kinderen’

In het verkiezingsprogramma van 2018 van N-VA Laakdal werd een nieuw voorstel gedaan om onze jeugd te laten bewegen, nl. een fiets-dukatensysteem. zouden graag de kinderendie met de fiets naar school komen willen belonen en extra motiveren Telkens als ze met de fiets naar school komen, zouden ze langs een registratiesysteem passeren en deze telt het aantal momenten. Zo kunnen ze punten sparen die worden uitgekeerd in de vorm van dukaten. Deze kunnen ze dan bijvoorbeeld gebruiken op de lokale kermissen. Dit voorstel draagt bij aan de gezondheid van onze kinderen maar er zullen ook veel minder parkeerproblemen aan de schoolpoort zijn.

N-VA Laakdal is daarom verheugd dat er in de Kempen momenteel een samenaankoop loopt voor soortgelijke systemen en dat dit punt op de raad van februari werd goedgekeurd Momenteel hebben al 4 Laakdalse scholen ingetekend. Dit kunnen we alleen maar toejuichen. De Laakdalse kinderen zullen hun beloningen kunnen inzetten op de kermissen als bij de lokale handelaars. Het is dus niet alleen een leuk initiatief voor de school, maar steekt ook onze lokale handelaars nog eens een extra hart onder de riem in deze moeilijke coronaperiode.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is