Laakdalse meerderheid maakt een zootje van mantelzorgpremie

Op 18 februari 2020

In Laakdal slaagt het bestuur erin om een punt dat in januari is goedgekeurd te herroepen met een nieuwe stemming. N-VA Laakdal kadert graag het verhaal.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat bleek ook op de gemeenteraad in januari. Caroline Janssens, gemeenteraadslid voor N-VA agendeerde een toegevoegd punt met de vraag om het reglement inzake de gemeentelijke mantelzorgpremie aan te passen, zodat het beter op maat was van de Laakdalse burger en vooral in het directe voordeel van de mantelzorger. Zo bevatte het een snellere uitbetaling aan de mantelzorger zelf, en voorzag het een compensatie voor andere Laakdalse reglementen die werden afgeschaft. Er werd ook een jaarlijkse evaluatie van het reglement voorzien.

Schepen van sociale zaken, Raf Moons (CD&V) brandde het voorstel echter af. Hij wil geen bijsturingen aan het regelement dat in  december was goedgekeurd. De zelfzekerheid van de schepen was echter van korte duur, want onderschat nooit de Laakdalse gemeenteraad. Zo stemden maar liefst 4 (VIER) leden van de meerderheid niet zoals de bevoegde schepen had voorgesteld en zo werd Raf Moons door zijn eigen meerderheid in de steek gelaten. Ongezien… Twee personen van Pro Laakdal stemden mee en de eigen collega’s van CD&V, nl. burgemeester Tine Gielis en schepen Gerda Broeckx kregen hun vinger niet naar het gewenste stemknopje: ze onthielden zich. Een bewuste of minder bewuste fout, toch sympathie voor het voorstel van N-VA of een slechte voorbereiding? We zullen het nooit weten.

Ieder mens zou denken dat het schaamrood op de wangen van de leden van de meerderheid zou staan en ze dit zouden laten rusten en het een aangepast reglement zoals gestemd zouden invoeren. Neen hoor, we zijn koppig, geven niet toe en leggen op de gemeenteraad van februari 2020 gewoon het reglement  van 17 december 2019 terug ter stemming voor en maken de oppositie monddood. Het is uitermate jammer dat de meerderheid niet stilstaat dat ze heel wat Laakdalse burgers nu in de kou laten staan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is