Wiezestraat

Op 20 september 2014, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Raadslid Niels Vermeulen N-VA is verwonderd dat in de rustige Wiezestraat plots veel verkeersborden en paaltjes zijn opgedoken. Hij stelt zich de vraag waarom deze werden geplaatst.

De burgemeester antwoordt dat de aanleiding reeds vroeger bestond door de aanwezigheid van een transportbedrijf met de nodige overlast voor de buren. Daarop is het schepencollege met alle betrokken actoren in dialoog gegaan om tot een oplossing te komen waarin iedereen zich kon vinden. Enerzijds is er een structurele oplossing waarbij het bedrijf werd geherlocaliseerd naar de Nikelaan, maar anderzijds blijft er nog altijd een kleine activiteit ter plaatse.  Omwille van deze kleinere activiteiten kan het bedrijf nu de vrachtwagens op het eigen privédomein kwijt, maar om te vermijden dat er toch nog zou geparkeerd worden op de berm is er een verkeersverbod ingevoerd. Door het niet meer parkeren van de vrachtwagens op de berm wordt ook de berm gevrijwaard. De burgemeester benadrukt nogmaals dat dit alles is gebeurd in onderlinge afspraak met alle betrokken actoren.

Raadslid Niels Vermeulen vraagt zich af dit “circus” nodig is voor slechts twee vrachtwagens die daar nog ter plaatse zijn.

Raadslid Richard Laermans STEM! stelt dat een belangrijk aspect van dit dossier over een burenruzie gaat en dat dit slecht is aangepakt door het college en de burgemeester. Het kan toch moeilijk de bedoeling zijn om overal in de gemeente zulke paaltjes te gaan plaatsen.

 

Raadslid Niels Vermeulen vraagt de stemming over de herstelling van de situatie in de oorspronkelijke toestand.

Met 7 stemmen voor (Helsen Jeroen, Jacops Paul, Janssens Caroline, Laermans Richard, Mondelaers Robert, Verdonck Alfons, Vermeulen Niels), 13 tegen (Broeckx Gerda, Gielis Tine, Janssens Octaaf, Mensch Jurgen, Moons Raf, Nysmans Bob, Sels Frank, Smets Benny, Van de Weyer Theo, Van der Vliet Stijn, Van Hove Ils, Wouters Liesbeth, Vanbel Felix) en 2 onthoudingen (Callens Ludo, Vankrunkelsven Patrick) wordt dit voorstel verworpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is