Laakdal niet voor iedereen.

Op 30 januari 2014, over deze onderwerpen: Bestuurszaken, Diversiteit, Wonen en natuur

Op de gemeenteraad van gisteren (dinsdag 28 januari) stond het punt aangaande het oud- gemeentehuis in Groot-Vorst op de agenda. Vanaf maart/april worden er geen trouwplechtigheden meer gehouden in de pastorij van Groot-Vorst. Vanaf dan kan de burger zich in de echt verbinden in de vroegere raadzaal van het oud-gemeentehuis of in de raadzaal van het administratief centrum. De burger heeft hierin de keuze.

 

Pittig detail is dat men de eerste verdieping van het oud-gemeentehuis waar de trouwen zullen plaatsvinden enkel kan bereiken met een trap. Er is hier geen andere mogelijkheid dat rolstoelgebruikers of mensen die minder mobiel zijn op een andere manier zich naar de eerste verdieping kunnen begeven. De meerderheid zegt dat deze mensen maar moeten trouwen in de raadzaal van het administratief centrum.

 

N-VA Laakdal, bij monde van Niels Vermeulen, vindt dit discriminatie. Het kan niet zijn dat mensen die goed te been kunnen kiezen tussen twee trouwplaatsen en mensen die slechter te been zijn zich moeten tevreden stellen met opgedrongen plaats. Of moeten toekomstige trouwers binnenkort een vragenlijst invullen met de vraag of er een rolstoelgebruiker aanwezig zal zijn op de trouwplechtigheid? Toegang tot een openbaar gebouw is een basisrecht voor elke burger.

 

De inclusiegedachte  staat centraal in de beleidsnota ‘perspectief 2020’ van minister Vandeurzen (CD&V). Nochtans zijn eigen partijgenoten tegen. Elke dienst moet hier naartoe werken, behalve blijkbaar ons gemeentebestuur?? N-VA Laakdal betreurt dit ten zeerste.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is