Een bestuurslid in de kijker!

Op 8 oktober 2014, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

Eric Billen is het nieuwste bestuurslid van N-VA en vertegenwoordigt de partij in de bibliotheekraad. Zijn professionele  loopbaan is hij begonnen bij Defensie. De ellende die Eric hier gezien heeft geeft hem de motivatie om te strijden tegen onrecht. Sinds enkele jaren heeft Eric de buitenlandse missies ingeruild voor een job bij justitie. Verder is Eric ook al jaren actief in het oudercomité van de school van zijn dochter en sinds twee jaar maakt hij ook deel uit van de schoolraad.

Naast zijn maatschappelijk inzet doet Eric ook veel aan sport, indoor cycling, fitness en lopen op competitieniveau. Je kan hem ook tegenkomen op een voetbalwedstrijd uit eerste nationale, als fervent voetbal liefhebber pikt hij regelmatig een wedstrijdje mee.

 

Eric:

 Ik wil mij plaatselijk inzetten om het leven van de Laakdaller zo aangenaam mogelijk te maken. Laakdal moet een leuke gemeente zijn en blijven om in te wonen. Ik vind het ook belangrijk om de mensen te informeren wat er in onze gemeente gebeurt.  Het gaat hier tenslotte om verschillende miljoenen belastingsgeld die jaarlijks goed besteed dienen te worden. Dit geld moet zinnig gebruikt worden!! Zo stoot het Diftar systeem mij, en met mij ook veel andere mensen enorm tegen de borst. Diftar is een duur systeem dat men in de gemeente moet hanteren omdat de mensen die de leiding hebben over onze gemeente onbekwaam zijn om de afvalomhaling zelf te organiseren.

Ook op nationaal vlak wil ik mijn steentje bijdragen. Via de interne commissies van N-VA wil ik mee nadenken om ons belastingssysteem te vereenvoudigen. Een simpel systeem kan veel ongelijkheden wegwerken. Ook moeten de hoge kosten die kleine zelfstandigen aangerekend worden ingedijkt worden. De kleine zelfstandige is de motor van het lokale leven. Ze mogen dus zeker niet verdwijnen. De sociale lasten moeten naar beneden.  Zo ondersteunen we deze lokale economie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is