N-VA Laakdal blijft achter de bouw van het buurtschooltje staan!

Op 29 maart 2019, over deze onderwerpen: Nieuws van de Gemeenteraad, Onderwijs, Toekomst schooltje Veerle-Heide

De bouw van het nieuwe buurtschooltje op de Hei blijft perfect verdedigbaar. De school heeft een belangrijke rol als motor voor het sociale leven in Veerle Heide.

Dat de burgemeester zogezegd plots geconfronteerd wordt met de dalende leerlingencijfers waardoor de bouw in het gedrang komt, lijkt ons zeer vreemd. De waarheid is dat dit dossier over de jaren heen zo slecht is aangepakt, dat ouders andere oplossingen zijn gaan zoeken voor hun kinderen wegens de schamele infrastructuur en bij gebrek aan toekomstperspectief.

CD&V wil niet over één nacht ijs gaan beweren ze en de investeringsbeslissing nog uitstellen. Wat zou er echter nog fundamenteel kunnen veranderen op enkele maanden tijd? Door alle onzekerheid die ze nu zelf creëren zal er zeker geen forse stijging meer komen van het aantal inschrijvingen.

Het sterke lerarenkorps en de gemotiveerde directeur hebben we al, tel daarbij de nieuwbouw op en de school zal weer aantrekkelijker worden voor ouders en kinderen. Je moet nu eenmaal eerst zaaien voor je kan oogsten.

Het financiële plaatje is daarbij kwestie van politieke prioriteiten. Waar een wil is, is een weg.  Vorig jaar nog heeft het gemeentebestuur  80 000 euro uitgegeven aan studiewerk en architecten om de bouw van de school voor te bereiden. Daaraan koppelde de burgemeester een duidelijke belofte dat met de bouw begonnen ging worden.

N-VA vindt dat belofte schuld maakt en dat de burgemeester geen voorwendsels moet zoeken en door moet gaan met de bouwplannen.  De onzekerheid bij ouders, leerlingen en personeel heeft lang genoeg geduurd. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is